nedeľa 12. februára 2012

Salomon BBR

Takže konečne som mal tu možnosť zajazdiť si na rokeroch. A to nie na hocjakých. Lyže BBR ešte ani neboli na trhu a už bolo oklo nich rušno. O žiadnej inej sa toľko nediskutovalo, nepísalo ako o najnovšom diele firmy Salomon. Podľa mňa máloktorá značka v nedávnej minulosti inovovala toľko, ako práve Salomon. Ich štýl dizajnu sa stal vodítkom pre ostatné firmy. Tentokrát spojenie dizajnu+novej lyže vyšlo úplne.
BBR je front rocker určený do voľného terénu. ALE! Na tejto freeridovej lyži sa dá bezproblémovo jazdiť na zjazdovke. Totiž správa sa ako slalomka. Konkrétne ja som mal 176cm dĺžku lyže a na zjazdovke sa správala ako 160ka slalomka. To, že špička brutálne vybruje nijako neuberalo zo stability jazdy. Lyže pevne držali stopu aj na tvrdej zjazdovke. Sendvičová technológia prosto nesklame. Pri prudšom, razantnejšom nasadení ale hneď spoznáte, že sa nejedná o vyslovene športovú vec typu WorlCup. Ale asi tažko nájdete na trhu stabilnejšie "lopaty", ktoré viete ozaj takto univerzálne využiť. Porovnávam podľa svojich Voelkl Mantra 184. 
Ovládateľnosť je mega jednoduchá. Keď som si myslel, že aké easy je to na Mantrách, tak BBR ich v tomto tromfli. Čo sa týka agresivity, tak sú určite pozadu. Ale keď ide človeku o zábavu a pôžitok z jazdenia, sú určite to pravé.
Ďalšia vec, ktorú si pri nich a asi aj ďalších rockeroch treba uvedomiť, je dĺžka lyže. Pre mňa, čo jazdím na cca. 180kach, bola dĺžka 176 krátka a verím tomu, že aj ďalší model 184 by bol len kompromis.
Salomonu sa podarila jedna parádna vec, ktorá zasadila mílnik do lyžiarskeho športu. 



  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára